Träningskläder är mode .. och funktion

”Arton… nitton… tjugo!” Tjugo burpees/armhävningar/lunges är avklarade och det är dags att slänga av sig de svettiga träningsbyxorna, dra av sig toppen i lycra och hoppa in i duschen.

Efter att varje spår av ansträngning tvättats bort och bara träningsvärken i musklerna återstår, är det många som nu för tiden väljer att ta på sig träningskläder. Igen. För de bekväma plaggen funkar hur bra som helst i vardagen också, det tycker till och med kändisarna.

För varje sport och varje människa finns det perfekta träningskläder.

Fashion baby!

Det som generellt kan sägas om träningskläder i kombination med modescenen är att det är rätt att vara rätt. Det vill säga, man uppmuntras att satsa på olika kläder för olika sporter. Detta fenomen är naturligtvis inte super-revolutionerande, men att vanliga motionärer lägger så stor vikt på att se ”rätt” ut när de tränar är inget läge som alltid varit statiskt. Förr i tiden var det mest de professionella idrottarna som såg till att ha outfits som var ideala för deras sport, medan hobbygymparen körde på bekväma varianter av sina vanliga kläder.

Det viktigaste att tänka på när man ska välja rätt träningskläder är egentligen inte ens deras utseende, utan hur de sitter. Man kan inte kasta sig in i träningen och få svetten att flöda om man samtidigt måste tänka på att bh:n inte kastar ut brösten, att byxorna sitter uppe och att tröjan inte vrider sig och blottar hela lilla magen.

Där efter är det dags att spana in mönster, färger, snitt och detaljer. Funktionella träningskläder med snygg design finns hos Halens, sommaren är snart här och det är dags att ge sig ut, se till att du är väl förberedd.

Kändisarna hakar på

Kändisarna har, precis som de vanliga människorna, förstått att det är väldigt bekvämt att gå omkring i träningskläder, även om man inte hade tänkt träna eller precis har tränat. Det är numera inget konstigt att träna i träningskläder, duscha och sen ta på sig rena träningskläder igen.

Berömda brudar som satsar på det här modet är bland annat Jennifer Aniston, som visserligen också tränar mycket, men som tycker om att hänga med sina vänner i joggingbyxor och en baggy tröja. Hon har även setts shoppa, äta middag och leka med sina hundar i snygga yogabyxor och keps.

Även Kim Kardashian gillar kontrasterna mellan hennes glamorösa festkläder och vardagens mer nedtonade, bekvämare kläder. Hon strosar ofta på stan tillsammans med sina systrar och en träningsoverall från något lyxigt, dyrt märke. Dessutom har hon gärna sneakers, helt utan klackar, på fötterna.