Bästa löparskorna

När man ska välja löparskor finns det en dal vanliga faktorer att ta hänsyn till, så som pris och utseende. Det de flesta inte är medvetna om är dock att sättet man springer på också är avgörande för vilken typ av skor man bör välja. Om man springer man högt upp på fotbladet eller om man landar mer på hälen har olika skor olika sorters dämpning som passar det ena bättre eller sämre. Tidningen Café har sammanställt en lista över de bästa löparskorna, och här följer ett axplock av dem:

Adidas Supernova Sequence Boost

Den här skon får sin plats på listan främst på grund av en stabil komfort. Modellen är uppföljaren till den tidigare Adidas Boost. Uppföljaren kommer med en del förbättringar – bland annat en bättre dämpning utan att kompromissa med bekvämligheten i dem.

Salomon S-Lab Fellcross 3

Den här skon lämpar sig mycket bra för att springa i vått väder och våta klimat. Andra vattentäta skor har ofta membran som ger upphov till fukt och svett inifrån – Salomon S-Lab Fellcross 3 har lyckats kringgå det här problemet genom att utrusta skon med snabbtorkande mesh som stoppar skräp men släpper ut vattnet.

New Balance 00v2 Minimus

Löper man högt upp på foten är den här skon ett bra alternativ. Dämpningen är utformad efter springstilen och är dessutom sydd i ett stycke för att öka flexibiliteten och stödet. Den här skon har också behandlats med ett antimikrobiellt lager för att minska lukten som ofta uppstår.

Puma FAAS 500 v2

Den här skon från Puma är en bra allroundsko med en optimerad dämpning som passar den som vill gå från hälisättning till framfotslöpningen. Skon är något billigare än många av sina konkurrenter.

Oavsett vilka du fastnar för är en sak garanterat vilket är att du får kvalitet! Det finns en uppsjö bra skor på nätet för den som vill träna eller bara stila.