Seglarutrustning

Seglarstöveln är ett plagg som främst kanske är för seglarfantaster – men de kan också vara något för de modeintresserade då de både är snygga och funktionella. Ofta när man letar efter seglarstövlar vill man ha något som är vattentätt, halkfritt, smidigt och varmt. Alla dessa egenskaper kan dock vara svårt att hitta hos en enskild modell seglarstövlar.

I texten tas en del av de mest omtyckta modellerna upp.

Ozean 900 Tribord

Den här stöveln får idel bra recensioner av kunder på diverse klädsajter.

”Jag har haft de här stövlarna i ett år nu och de har fungerat utmärkt.” och ”Har tittat på många, men dessa är bäst. Mycket prisvärda” är lovord som kan läsas från nöjda kunder.
För havssegling
Storlekar: 39 – 47
Vikt: 1,135 kg i storlek 43

B100 Junior Tribord

Även den här modellen är mycket omtyckt, och enligt flera onlinebutiker verkar det vara en av de bästsäljande. Stöveln är både vattentät och värmeisolerande. Yttersidan av sulan är räfflad för ökad friktion, medan innersulan är stötdämpande för höjd komfort.

Bland recensionerna kan man bland annat läsa:

”Det här är mycket prisvärda seglarstövlar. De både flyter och torkar väldigt snabbt. Skulle jag säga någonting negativt är det att storlekarna känns lite större än vad de är märkta som.”
Stöveln är för barn i åldern 4 – 12.
För kustsegling
Vikt: 390 gram i storlek 23

B100 Tribord

Vuxenversionen av den ovannämnda modellen. Precis som barnversionen är den miljövänlig – för att minska stövelns påverkan på klimatet har den tillverkats helt utan PVC. Bland fördelarna kan ett förhållandevis bra räknas. Bland nackdelarna kan yttersulans friktion nämnas. För professionella seglare håller den kanske inte riktigt måttet.

– För kustsegling
– Förvaras svalt och torrt
– Skölj av vid sötvatten innan de stoppas undan en längre tid

Det finns ett brett utbud skor som passar bra för de som uppskattar segling! Vill du hitta skor samt en snabb leverans är Brandos utmärkt.