Att tänka på vid köp av larm

Ett larm är ett effektivt sätt att skydda villan på, även om det givetvis inte finns några garantier. I många fall brukar tjuvarna rygga tillbaka redan vid ditt hus om de ser att ett larm finns. Risken är helt enkelt större för dem, och det kan då förefalla sig vara ett bättre val för dem att gå till ett annat hus, som inte har larm. Om tjuven bestämmer sig för att göra ett inbrott ändå, är ett larm något som kan begränsa skadan. Det är stressande att höra tjutet och veta att någon kan komma, vilket kan leda till att inbrottet avbryts helt, eller att tjuvarna helt enkelt inte kommer iväg med lika mycket stöldgods.

Kontrollera företaget och produkten innan du betalar

Det är viktigt att ditt larm fungerar. Det kan nästan liknas vid en försäkring. Om larmet inte fungerar, är risken betydligt större att tjuvarna gör inbrott och får med sig gods till ett högt värde. Tänk därför på följande saker innan du bestämmer dig för att handla från ett visst larmföretag:

  • Anlita en anläggarfirma som är certifierad. På så vis kan du vara trygg med att du verkligen får professionell hjälp.
  • Kontrollera att företagets produkter är godkända eller certifierade.
  • Om du köper ett larm med uppkoppling mot larmcentral, se då till att larmcentralen faktiskt är certifierad.

Det här är för din säkerhet. Sedan finns det givetvis en rad andra faktorer att hänsyn till vid köp av larm. Ett larm bör anpassas efter just dina behov och hur ditt hus ser ut. Det förekommer ganska ofta att larmföretag knackar dörr för sin försäljning. Om någon gör det bör du alltid kontrollera säljarens identitet.

Vidare är det klokt att vänta med ett köp och jämföra produkterna i lugn och ro innan du faktiskt köper något. En bra tumregel är att åtminstone jämföra erbjudandet med två andra larmföretag på marknaden. Välj gärna etablerade larmföretag att jämföra med, för att på så sätt få en tydlig bild över hur det faktiskt ser ut på marknaden. Man får vad man betalar för, helt enkelt.