Smakrik mingelmat

Det är en konst att komponera mat för många gäster och inte en gåta varför allt fler väljer att anlita cateringföretag för jobbet. När man har många som skall äta är det en fråga om tajming in i minsta detalj. Kort sagt kan ett misstag göra att vissa inte fått sin förrätt när andra redan väntar på kaffe. En faktor man kan tänka på är att det till stor del handlar om vad för mat man skall bjuda på. Om det är en ordentlig sittning är tajming och beräkning av kuvert extra viktigt. Här går det inte att ta några som helst genvägar. Väljer man istället fest av sorten gardenparty, kan mingelmat vara ett utmärkt alternativ! Här finns det större svängrum både vad gäller meny och kuvert. Det är inte lika vattentäta skott och man kan komplettera borden under tiden gästerna äter. Även här kan man dock få svårt att hinna klart med alla dessa mindre anrättningar i tid. Framförallt om det är många som äter.

Beställ mingelmat i Stockholm via denna sida.

För att göra det till en smakrik och rolig tillställning är det vanligt att välja ett tema. Utifrån detta tema väljer man sedan ut maten man skall bjuda på. I dialog med cateringföretag kan man få all upptänklig information om vad man bör tänka på och hur man skall planera. Här kan man även få tips vad gäller dryck och hur man på bäst sätt kan förbereda med ståbord, möblering och annat som rör matstunden.

Olika sorters mingelmat

När det gäller mingelmat finns det en hel del olika sätt att jobba. Dels kan man satsa på en buffé med all den mat man önskar. Ett alternativ till detta är att beställa smörgåstårtor i olika stil. Detta ger en möjlighet att variera menyn ordentligt samtidigt som man kan se till alla de kostrestriktioner som gäster har. Ytterligare någonting som är populärt är smörrebröd. Ett generöst dukat bord med smörrebröd är unikt och roligt att få uppleva. Detta är en sorts mingelmat som omges av flera klassiker man kan samtala om. Naturligtvis kan man även komplettera med enklare tilltugg.